Пакуймо валізи! Чехія запрошує українців у ресторани. Ще й заплатить. Кількість місць обмежена

Дефіцит трудових ресурсів у Чехії: ресторанам не вистачає робочих рук.

Дефіцит трудових ресурсів спостерігається у сфері гастрономічних послуг Чехії. Нестача робочих рук, а саме кухарів та обслуговуючого персоналу, турбує власників ресторанів.

Про це пише Європейська правда з посиланням на Radio Praha.

На думку президента чеської Асоціації готелів і ресторанів Вацлава Старека, змінити становище могло б залучення зарубіжних співробітників, оскільки випускники чеських училищ не зможуть заповнити існуючу нестачу персоналу, оскільки 80% з них зовсім не мають наміру працювати за фахом.

З 309 996 вакансій, наданих Біржею праці Чеської Республіки в кінці липня 2018 року, 7880 вільних робочих місць пропонується кухарям і їхнім помічникам, 3457 місць — офіціантам та офіціанткам.

Чеський уряд погодився вдвічі збільшити квоти на прийом працівників з України — до 19,600 в рік, щоб допомогти місцевим фірмам, які заявляють про дефіцит робочої сили.

Share

One Comment

  1. Terence Sladick

    I just want to say I am just beginner to blogging and definitely liked your website. More than likely I’m going to bookmark your website . You surely have impressive articles and reviews. Bless you for sharing your web page.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.